Το νησί της Κεφαλονιάς φημίζεται για την παραδοσιακή τοπική κουζίνα της καθώς οι ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες και οι συχνές βροχοπτώσεις καθιστούν ένα εύφορο έδαφος το οποίο παράγει μια μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων. Η Κεφαλονίτικη διατροφή περιλαμβάνει κυρίως ελιές, ελαιόλαδο, κρασί, φέτα, φρούτα και λαχανικά.

Δοκιμάστε τη φημισμένη κρεατόπιτα, την μπακαλιαρόπιτα, την αλιάδα (σκορδαλιά), τους κολοκυθοκορφάδες, και την Κεφαλονίτικη φέτα. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την τοπική ποικιλία κρασιού, την Ρομπόλα.

Επισκεφτείτε ταβέρνες και εστιατόρια στην Κεφαλονιά και ρωτήστε για τα τοπικά παραδοσιακά πιάτα τους. Επιστρέφοντας από τις διακοπές σας μπορείτε να διατηρήσετε την ανάμνηση του νησιού αγοράζοντας μερικά τοποικά προϊόντα όπως κάποια από την ποικιλία των τοπικών κρασιών, μέλι, ελαιόλαδο, μαντόλες και κυδωνόπαστο. Γευτείτε την τοπική παραδοσιακή κουζίνα της Κεφαλονιάς, θα είναι σίγουρα μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία.